Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš

2024

MAREC

MDŽ

Tento nezabudnuteľný sviatok a úctu k všetkým ženám sme si pripomenuli aj spomienkami na veselú minulosť, kedy „muži oslavovali viac ako ženy“. No časy sa zmenili. Dnes nás chlapci prekvapili a s úsmevom na tvári nás vítali. Na slávnostne prestretom stole nás už milé darčeky s kvietkom čakali a koláčik s kávou či čajíkom sme si spoločne vychutnali.


Jarná výzdoba

Slnečné lúče pomaly roztápajú snehovú prikrývku, spod ktorej sa pomaly prebúdzajú vtáčiky. O chvíľu vyletia aj pestré motýle, vážky a na rozkvitnuté kvety sadnú prvé včielky.


FEBRUÁR

Fašiangy, Turíce, Veľká noc ide …

Asi každý z nás pozná pokračovanie tejto ľudovej piesne, ktorá medzi ľuďmi koluje už od nepamäti. Je tu obdobie keď sa lúči zima a my vítame prichádzajúcu jar. Fašiangy sú obdobím radosti a veselosti, pestrých masiek, zábavy, tanca a voňavých šišiek. Veríme že sa v dobrom zdraví a veselej fašiangovej nálade stretneme takto všetci o rok.

Popolcová streda ukončila čas veselosti a hojnosti. Pochovaním basy nastáva 40-dňový pôst.


JANUÁR

Langoš párty

„Máša, Máša, langoše predáva a ja ich s chuťou jedávam…“


Návšteva SMOPaJ

23. januára sme sa vybrali na potulky do SMOPaJ, kde sme prešli dlhú trasu od jaskynného tunela, cez skameneliny, horniny, rastlinstvo, živočíšstvo. „Vyšplhali“ sme sa až na vrchol, nakukli do Rainerovej chaty a v lavíne skúsili nájsť človeka. Záverom bol úžasný pohľad na vesmírnu gravitáciu na rôznych planétach.


Jubilantka

100-ku už prekročila, 101 rokov naša jubilantka oslávila. Rada číta, všetko vie, pamäťou a múdrosťou nás predbehne.

Oslávenkyni pani Emílii Bartekovej prišiel zablahoželať s pestrou kyticou kvetov aj pán primátor Ján Blcháč. Najstaršej mikulášanke poprial hlavne pevné zdravie a životný optimizmus.


Páračky

Od Lucie po fašiangy sa ľudia schádzali, aby peria na periny šklbali. Takto sme aj my „neveste“ veno chystali.